Belki de harici bir monitör taktığınızda veya çıkardığınızda bilgisayarın ekranı yan yada ters döndüğü olmuştur. Belki de bir şekilde yanlış tuşa bastınız, ancak şimdi dizüstü bilgisayarınızın ekranı, yan (yatay) bir görünüm kullanmaya çalışırken portre modunda kalıyor. Bu nedenle başınızı eğmeden veya ekranınızı yan çevirmeden metni bile okuyamazsınız. Neyse ki, Windows 10'da ekranı döndürmenin birkaç yolu var; bu yöntemler Windows 7, 8 ve 10'da çalışır.

Windows Ekran Yönü Ters Döndü Ne Yapmalıyım
Windows Ekran Yönü Ters Döndü Ne Yapmalıyım

Bu yazıda masaüstü yada laptop bilgisayarın yan yada ters görünümünü düzeltecek Windows menülerini ve Windows 10 ekran yönü değiştirme kısayolu öğreneceksiniz.

Windows Ekran Yönü Değiştirme Kısayolu

Klavyemizde bulunan CTRL tuşunun bir çok kısayol için kullanıldığını biliyoruz. Dönen ekranın yönünü değiştirmek içinde yine klavyeden CTRL+ALT+Yukarı Ok tuşlarına bastığınızda Windows masaüstünüz yatay moda dönecektir. CTRL+ALT+Sol Ok, Sağ Ok veya Aşağı ok tuşlarına basarak ekranı dikey veya baş aşağı yatay olarak döndürebilirsiniz.

Ekran ayarları menüsü ile ekranı döndürün

Herhangi bir nedenle kısayol tuşları çalışmıyorsa (işiniz biraz zor olacak ama), bu yöntemi deneyin.

Adım 1: Masaüstünde sağ tıklayın ve Görüntü ayarları'nı seçin.

Adım 2: Bağlı birden fazla monitörünüz varsa düzeltmek için bir ekran seçin. (Yalnızca bir tane varsa bu adımı atlayın.)

Adım 3: Ekran yönü menüsünden Yatay'ı seçin.

Windows 10 Ekran Yönü Değiştirme

Adım 5: Değişiklikleri koru seçeneğini seçin.