PERSBERICHT

Na een succesvolle open banking integratie van het Cake cashback-platform in de app van Argenta is Cake for Banks klaar voor de uitbreiding naar andere Europese banken. 

Cake

De Belgische banking app Cake laat toe om rekeningen van verschillende banken op een intuïtieve manier te beheren vanaf één bankonafhankelijke app. Ze geeft de gebruikers geautomatiseerde en pro-actieve inzichten in hun inkomsten en uitgaven. En laat bankrekeningen opbrengen, onder andere door het aanbieden van automatische cashbacks en het delen van opbrengsten met de gebruikers. 

Het Cake cashback-platform is, via Cake for Banks, ook beschikbaar voor integratie in bestaande banking apps. 

Davy Kestens, CEO van Cake: "Onze kant-en-klare oplossing integreren vergt een relatief kleine technische inspanning van banken. Wij ontzorgen banken volledig: niet alleen bouwen en onderhouden we het cashback-platform, maar we sluiten en beheren ook commerciële deals met de aanbieders van kortingen en promoties."     

Succesvolle integratie in Argenta-app

Begin augustus was de eerste integratie in een bestaande banking app een feit. Onder de naam "Mooi meegenomen van Cake" kunnen alle Argenta-klanten vanaf 16 jaar ervoor kiezen om kleine terugbetalingen te krijgen voor aankopen die ze met hun Argenta-rekening betalen bij partners van Cake zoals Torfs, ZEB en Foodmaker. Zodra klanten de terugbetalingen geactiveerd hebben, verloopt alles automatisch in de Argenta-app. Ze hoeven dus niets te doen. 

Deze samenwerking met Cake is een eerste stap in het kader van Open Banking bij Argenta. Dit is sinds PSD2 meteen ook de eerste Belgische open banking samenwerking tussen een bank en een TPP (Third Party Provider) die een extra dienstverlening biedt aan consumenten.

Marc Lauwers, CEO van Argenta: "Sinds de lancering activeerden al 70.000 klanten "Mooi Meegenomen van Cake". Dat is meer dan we verwacht hadden. Onze klanten zijn prijsbewust. We zijn dan ook blij dat we hen deze dienst kunnen aanbieden. Zo maken we ons aanbod nog aantrekkelijker voor een groot publiek, en zeker ook voor jongeren. Bovendien legt Cake de focus op lokale partners, wat mooi aansluit bij onze duurzame aanpak."

Expansie ondersteund door Sopra Banking Software

Deze cashback-oplossing is intussen ook beschikbaar via de Marketplace van Sopra Banking Software (SBS). Via dit portaal kunnen banken en andere financiële instellingen innovatieve oplossingen invoeren die steunen op de krachtige, veelzijdige producten van Sopra Banking Software. Ook Argenta werkt samen met SBS. Hiermee is voor Cake de verdere expansie ingezet naar andere Europese banken.

Eind september wordt de Cake app ook gelanceerd in Nederland met een cashback-aanbod van Nederlandse retailers en merken. Er zijn ook gesprekken gaande met Nederlandse banken over de integratie van het Cake cashback-platform in bestaande banking apps. 

Meer informatie op www.cake.app/banks/ 

OVER CAKE

Cake werd begin 2019 opgericht door techondernemer Davy Kestens samen met 5 ervaren co-founders. De start-up kreeg op 9 juli 2019 een vergunning van de Nationale Bank van België (NBB) en stelt intussen 25 mensen tewerk. 
De gratis banking app Cake werd begin 2020 gelanceerd. De app laat de bankrekeningen van zijn gebruikers weer opbrengen door het geven van automatische cashbacks op aankopen en het delen van opbrengsten. Daarnaast analyseert ze ook financiële data om gebruikers te helpen hun financiën beter te begrijpen, onder controle te houden en te verbeteren. Er zijn 140.000 gebruikers en er werd al voor meer dan een half miljoen euro aan Rewards uitbetaald.

Cake for Business is een marketingplatform dat dankzij de geanonimiseerde verwerking van het aankoopgedrag van de Cake gebruikers unieke mogelijkheden biedt om (potentiële) klanten te bereiken met promoties en om accurate en realtime inzichten en statistieken over hun markt, concurrenten en klantensegmenten te verwerven. 

Met Cake for Banks biedt Cake white-labeled oplossingen om de Cake cashbacks te integreren in bestaande banking apps. 

Contact

Sophie Docx
Head of Marketing & Communications
sophie@cake.app