Köprüler, Excel'de yararlı bir uygulamadır. Karmaşık bir Excel çalışma kitabında gezinmek veya kullanıcıları harici web sitelerine yönlendirmek için kullanılabilirler. Bu gönderi size Excel'de nasıl köprü oluşturulacağını ve bu özellikten nasıl en iyi şekilde yararlanabileceğinizi gösterecektir.

Köprü nedir?

Excel'de bir köprü oluşturmak, kullanıcı bu bağlantıya veya hücreye tıkladığında onları doğrudan çalışma sayfasının başka bir bölümüne, çalışma kitabındaki başka bir sayfaya, bir klasöre ve hatta google veya amazon gibi harici veya bir şirketin web sitesi gibi dahili olabilecek bir web sitesine götüreceği anlamına gelir. takas sistemi.

Excel'de neden köprüler kullanılmalıdır?

Ana yanıt, bir Excel raporu veya panosunda daha kullanıcı dostu bir deneyim sağlamaktır. Kullanıcının Excel dosyasının farklı bir bölümüne veya ayrı bir web sitesine gitmesini istiyorsanız, kullanıcıya izlemesi gereken bir dizi talimat yerine tıklaması için bir bağlantı vermek profesyoneldir.

Excel'deki köprülerin ana kullanımlarından bazıları şunlardır:

  • Yardım dosyalarına veya SSS dosyalarına bağlantı - bunlar, yalnızca diğer Excel dosyalarıyla sınırlı olmamak üzere, bir kelime belgesi veya PowerPoint dosyası gibi herhangi bir biçimde olabilir.
  • Daha fazla bilgi içeren diğer Excel raporlarına bağlantı.
  • Hem dahili hem de harici web sitelerine bağlantı verin.
  • Excel dosyasındaki bir hücreye veya farklı bir çalışma sayfasına bağlantı - bu, dosyadaki birden çok çalışma sayfasında bulunan Excel panosu veya raporları oluşturuyorsanız mükemmeldir.

Excel'de bir köprü nasıl oluşturulur

Excel'de bir köprü oluştururken dikkate alınması gereken iki faktör vardır.

  • Köprüyü nerede oluşturmak istiyorsunuz?
  • Kullanıcıyı nereye göndermek istiyorsunuz?

Bu iki sorunun cevabıyla donanmış olarak Excel'de köprü oluşturabilirsiniz.

Önce köprüyü oluşturmak istediğiniz hücreye veya nesneye sağ tıklayın.

Bu, metin içeren A2 gibi bir hücre veya düğme olarak hareket etmesini istediğiniz şekil veya metin kutusu gibi bir nesne olabilir.

Yöntem 1:

Sağ tıklayıp seçeneklerden bağlantıya tıklayın.

Açılan bölüm aşağıdaki gibi olacaktır.

Burada istediğimiz bir klasör yada sayfa içinden her hangi bir bölüme bağlantı verebileceğimiz gibi aşağıdaki şekilde bir web sitesine de bağlantı verilebilir.

Yöntem 2:

Ekle sekmesinden Bağlantı'yı seçin:

Açılan bölüm aşağıdaki gibi olacaktır.

Burada istediğimiz bir klasör yada sayfa içinden her hangi bir bölüme bağlantı verebileceğimiz gibi aşağıdaki şekilde bir web sitesine de bağlantı verilebilir.

Yöntem 3:

Bu yöntem aralarında en basit olan yöntemdir. Excelde köprü ekleme için kısayol tuşlarını kullanabilirsiniz. Excelde köprü eklenecek hücre üzerine gelip klavyeden;

CTRL + ALT + K

tuşlarını basın.

Excel Kitabındaki Bir Sayfaya Gönderme

Bu seçeneği seçerken, kullanıcıyı değiştirmek istediğiniz çalışma sayfasını ve hücreyi belirtmeniz gerekir. Aşağıda gösterilen örnek kutuda, kullanıcı köprüyü tıkladığında onları Sayfa1'deki A1 hücresine götürecektir:

Yeni Belge Oluşturma

Bu seçeneği belirlerseniz, oluşturulacak yeni belgenin adını ve konumunu tamamlamanız ve ardından kullanıcının belgeyi şimdi mi yoksa daha sonra mı düzenlemesine izin verip vermeyeceğinizi seçmeniz gerekir. Şimdi seçerseniz, yeni dosya anında oluşturulur ve açılır, daha sonra seçildiğinde, kullanıcının daha sonraki bir noktada kullanabilmesi için dosyayı oluşturur.


Eposta Adresine Bağlantı Verme

E-posta Adresi seçeneğini seçerken e-posta adresini ve konu satırını belirtmeniz gerekir. Bu, bir rapor veya gösterge panosu oluşturuyorsanız ve bir yardım veya soru e-posta adresi kurulumunuz varsa kullanılabilir. Kullanıcı bir bağlantıya tıkladığında bir e-posta açar ve e-posta adresini ve konu satırını tamamlar, kullanıcı daha sonra e-postayı sorusuyla bitirebilir ve e-postayla adrese gönderebilir.

Excel Köprü Nasıl Kaldırılır?

Excel'de köprüyü kaldırmak köprü oluşturmak kadar basittir. Bu işlem için köprü oluşturma aşamasında yapılan işlemlere benzer şekilde adımlar izlendiğinde köprü kaldır bağlantısı belirecektir.

Köprüsü kaldırılacak bağlantıya sağ tıkladığımızda köprü kaldır seçeneği gelecek ve buna tıklayarak köprü kaldırılacaktır.

Son Olarak

Excel'de köprüler oluşturmak, raporların ve panoların daha profesyonel görünmesini ve bir web sitesi gibi davranmasını sağlamanın harika bir yoludur. Başkalarının kullandığı Excel dosyalarınız varsa, dosyayı kullanıcı dostu hale getirmek için bazı köprüler oluşturmak harika bir neden olacaktır.