Je hebt een mooi gebouw gefotografeerd dat er uiteindelijk toch wat minder uitziet? Wellicht helpt perspectief corrigeren in Snapseed! Deze tip is afkomstig uit mijn boek Zo werkt Snapseed.

Met de tool Perspectief (perspectief corrigeren in Snapseed) in Snapseed kunt u perspectivische vervormingen corrigeren: 'onthoeken'. Een gebouw fotografeert u vaak terwijl u op de grond staat en het gebouw hoog boven u uit torent. Daardoor houdt u de camera achterover om de top van het gebouw in beeld te krijgen. Dan treden vervormingen op. Dat is niets bijzonders: de top van het gebouw is immers verder van de camera en wordt dus kleiner afgebeeld.

Meteen na opening van de tool Perspectief zien we dat we het beeld verticaal en horizontaal kunnen kantelen. Meestal zal het gaan om de verticale kanteling. Omdat de gebouwen in het voorbeeld achterover lijken te hellen, beweegt u de pijl naar beneden. Een hulpraster verschijnt. De bovenzijde van de foto wordt uitgerekt, de onderzijde wordt versmald. In de middelste afbeelding zien we dat in de onderste hoeken zwarte driehoeken verschijnen. Daar is geen beeldinformatie voorhanden. Met het icoon middenonder geeft u op hoe die driehoeken moeten worden opgevuld: met Zwart of Wit, of 'Slim', met een door de app berekende opvulling die wordt ontleend aan de beeldinhoud naast de driehoeken. Bij egale of niet-kritische inhoud lukt dat aardig, zie de afbeelding rechts. Meestal is het echter verstandig de foto bij te snijden. Read more of this post