Met Dropbox kun je perfect online samenwerken en - vooral - documenten en bestanden delen. Onderstaand tips voor Dropbox zijn afkomstig uit mijn boek Effectief thuiswerken en online vergaderen.

We gaan op zoek naar hanteerbare tools om bestanden op je computer echt te delen met anderen, zonder deze te hoeven verzenden. Daarvoor zijn de nodige tools ontwikkeld en slechts een daarvan heeft een status gekregen als productnaam en niet alleen merknaam: Dropbox. Dropbox is een oudgediende die zich in alle stilte verder ontwikkelt en waar je met een team, een klein bedrijf of als zelfstandige onmerkbaar veel profijt van kunt hebben.

Onmerkbaar is dan toch wel het sleutelwoord. Sinds een jaar of zes heb ik op al mijn laptops, tablet, pc's, Macs en zelfs smartphones de Dropbox-app draaien. Al deze apparaten hebben dus ook een Dropbox-map. Daarin gaan documenten die niet verloren mogen raken en die ik niet alleen thuis maar ook elders nodig kan hebben. En wat er ook met die bestanden wordt gedaan: op alle apparaten is altijd de juiste en nieuwste versie beschikbaar. En dat met een gratis abonnement, waarbij je 5 GB aan schijfruimte hebt.

Tips voor Dropbox

Dropbox werkt onmerkbaar via de app op de achtergrond.

Tips voor Dropbox

Of met iets meer controle via de desktopapp, of, als je niet de beschikking hebt over je eigen computer, volledig in de browser.

Read more of this post