Fotograferen via de Apple Watch is een optie. Niet dat het kiene klokje over een camera beschikt, maar het is wel een prima remote! Onderstaande tip is afkomstig uit mijn boek Ontdek de Apple Watch.

De Apple Watch heeft een app aan boord met de naam Camera. Iets misleidend deze app heet eigenlijk Camera-afstandsbediening, maar dat past niet voluit op het scherm van uw Watch, dus gaat deze app als Camera door het leven. Met Camera bedient u de camera van uw iPhone en u ziet het beeld van de camera op uw Watch. U kunt niet alleen foto's maken, maar ook video-opnamen.

1. Open de app Camera op uw Watch. Zodra Camera start, opent de camera op uw iPhone. Plaats de iPhone op een stabiele plaats – een zandzakje of een statiefje is een goed hulpmiddel – en bekijk op uw Watch het beeld.

2. Draai aan de digital crown als u wilt inzoomen of uitzoomen. U ziet dan boven in beeld een gele balk met de mate van zoom.

3. Tik op het scherm als u op die plek de belichting wilt aanpassen. U ziet dan een geel vierkantje op het scherm.

4. Hebt u in beeld wat u wilt vastleggen, tik dan op de sluiterknop – standaard is de timer voor drie seconden ingeschakeld – en neem zo nodig uw positie in.

Fotograferen via de Apple Watch

Met Camera maakt u selfies zonder lange stok en uitgestoken arm. Links de zoeker, rechts het resultaat.

De timer telt af en de foto wordt gemaakt. De foto wordt opgeslagen op uw iPhone. U ziet een miniatuurtje van de opname op uw Watch naast de sluiterknop. Read more of this post